Zomergriep

De Limburger 13-8-16

Zijn uw kwaaltjes ’s zomers ook zonniger?

Vorige week was ik vier dagen goed gammel en het eerste dat opviel was dat ik me nauwelijks zorgen maakte. Zou dat aan het jaargetijde liggen? Want als ik wel eens ’s winters de griep had, dan maakte ik me druk over elk wissewasje. Nu totaal niet.

Dinsdagavond kreeg ik koorts en we konden gelukkig de afspraak van woensdag verplaatsen.

Die ochtend heerlijk lang in bed gelegen. Al sluimerend tussen de lakens naar Belgisch voetbal op TV gekeken. Welke teams er speelden weet ik niet eens meer, maar daar voetbalt ergens een nieuw Afrikaans talent met de voornaam Neeskens. Zijn ouders waren klaarblijkelijk fan van onze oud-international.

Omdat ik erg duf word van alleen maar liggen in bed gingen we op de markt maatjes kopen. ’s Middags lekker opgegeten met een flesje bier. Ik drink steeds minder maar als je ziek bent is elk medicijn toegestaan, toch? ’s Middags weer slapen. In het kader van consequente medicatie ’s avonds op een terras aan de Maas twee halve liters Erdinger ingenomen. Twee! Ik drink nooit halve liters bier. Blijkbaar was ik hier dus nog best ziek.

Als ZZP-er kan ik me het niet permitteren om alleen maar in bed te liggen. Of dat erg is betwijfel ik, want werken heelt misschien wel beter dan bier. Suus kwam donderdagmorgen zingen en met haar stapte er een brok positieve energie binnen. De opname verliep soepel maar ’s middags sliep ik weer uren. Ook de sessie met Mike Roelofs op vrijdag wilde ik per se door laten gaan. Om vijf uur waren we klaar en ik bekaf. Wéér slapen en toen een boek over de wijnen uit Chili gelezen van Cees van Casteren. Deze Venrayse wijnauteur schrijft zo lekker dat je gewoon dorst krijgt. Toen mijn vrouw rond half tien thuis kwam van een uitje, zijn we daarom aan de Roerkade een Chileen gaan drinken.

Daar bekroop me de gedachte dat ik misschien wel ziek was geworden omdat ik alsmaar minder drink. Dat idee voelde zó goed dat ik meteen wist: ‘Nu ben ik beter.’


 

0 Comments