Solodebutant van 62 geniet in hoge mate

(dit is het artikel uit de De Gelderlander van 10-3-16)

Veel van zijn generatiegenoten doen niets meer aan muziek, als ze er überhaupt nog toe in staat zijn. Gé Reinders bruist als een speedy puber. De Roermondse singer- songwriter is het bewijs dat je als popveteraan nieuwe wegen kunt inslaan. Hij staat dit jaar voor het eerst in zijn eentje op een podium.

Het was er nooit van gekomen om alleen te spelen. Hij speelde met zijn trio of met grote blaaskapellen. “Een theatertje in Den Haag heeft mij vier jaar lang gevraagd om daar een keer solo te komen spelen. Tijdens een sabbatical dacht ik: ik ga het doen. Ik vond het geweldig omdat ik nu op het podium alles in eigen hand heb. Ik kon overal meteen op reageren. Voel me als een vis in het water, wow” zegt de zanger, gitarist en pianist.

Reinders speelt dit voorjaar vooral materiaal van zijn in januari uitgekomen album. Dat bestaat uit twee delen. Het Limburgstalige Plat levert luisterliedjes waarop Reinders weer heerlijk dicht bij zichzelf blijft met odes aan Roermond en het leven. Songs for Toni heten de tien Engelstalige liedjes die Reinders schreef voor provinciegenote Toni Willé. zij is de zangeres van Pussycat, dat vier decennia terug een internationale hit scoorde met Mississippi. “Toni zingt mee op mijn eerste Engelstalige elpee Homecoming. In 2012 heb ik weer met haar gespeeld. Ik was toen zo onder de indruk van haar stem dat ik een stel liedjes voor haar heb geschreven.”

Vorige week gaf Reinders zijn nieuwe cd aan Willé. “Ze was heel enthousiast, maar ze gaat mijn composities niet opnemen. Ze wil alleen nog maar spelen. Toni is van mijn leeftijd en heeft alles al gezien. Ze wil de rompslomp van het opnemen niet meer. Dat respecteer ik.”

Gé Reinders, LUX Nijmegen 10/3, Musis Arnhem 25/3, Schouwburg Cuijk 21/4


 

0 Comments

Leave a comment

>