Kleedkamer

Dagblad de Limburger 26-3-2016

Eén ding viel tegen toen ik in 1993 voor het eerst in theaters ging spelen. Daar staat namelijk nóóit drank in de kleedkamer. Elke popzaal, zelfs het allerkleinste jongerencentrum, had altijd wel een koelkast vol bier. Maar in de schouwburg krijg je een kleedkamer waarin een paar spiegels hangen met van die lampen erom heen. Dat is het dan. Geen drank. Nu ben ik er allang aan gewend, maar ik herinner me wel dat ik dat toen raar vond.

Als popbandje verdiende je weliswaar minder, maar je had vrij drinken. Na afloop kreeg je zelfs volop B.V.O. mee: Bier Voor Onderweg. Ik ben zojuist  op zolder geweest om het na te kijken. In de oude contracten van onze band Girls Walk By staat letterlijk: contractant 2 ( de popband) ontvangt van contractant 1 (de zaal) tenminste vijf consumpties per persoon, inclusief de roadcrew. Dat tenminste was (met het B.V.O?) waarschijnlijk de reden dat een van onze roadies zich daags na een optreden in Gouda niet meer herinnerde dat hij op de terugweg in een Zuid-Hollands kanaal was gelopen. N.B. tijdens het plassen.

Maar, zou het kunnen dat de crisis in de cultuursector nu een beetje voorbij is? De laatste tijd zie ik namelijk het en der kleine attenties in de theaterkleedkamers opduiken. In Zwolle stond vorige week een fles doucheschuim mét theaterlogo. In Tilburg kreeg ik na de voorstelling Schrobbeler, een Brabantse likeur. Het opvallendste cadeautje gaf Theater Markant in Uden: een mini koffertje waarin o.a. een notitieblok met pen, een Extran energie drankje en snoepgoed zoals gevulde koek, pepermuntjes en Mars. Bovendien, je zou het niet verwachten in zo’n centrum van High Culture,… een condoom. Wordt het dan toch nog Rock & Roll in de schouwburg?


 

1 Comments

  • Suzanne

    Blij te lezen dat Tilburg de artiesten gastvrij ontvangt met een heerlijke Schrobbeler! Tel daar het fijne, hardop meedenkende publiek bij op. Wat wil je nog meer? 😉

    2 april 2016 at 16:47

Leave a comment

>