Hoeresjtraot digitaal

Hoeresjtraot uit 1986 staat nu op Spotify. https://open.spotify.com/track/1KAazfJWxIsnYm6UEj8GXn?si=fe8275296d65456f

Helaas konden de foute spelling op het oorspronkelijke hoesje niet meer verbeteren.
Dit lied schreef ik destijds bij een radio-reportage op de Regionale Omroep Zuid ( R.O.Z. )over straat-prostitutie in Heerlen. Rik Zaal van de VPRO zond het uit op de landelijke radio. Toen belde meteen Barry Hay me wakker in mijn siësta met de vraag: ‘Lig je te neuken?’ . Hij bleek erg enthousiast en wilde samen met het George Kooymans nummer opnieuw opnemen.
In de studio van George in Rijkevorsel (B) hebben we eerst mijn opnames op 8-sporen Fostex bandrecorder gekopieerd naar 24-sporen. Daar zijn allerlei sporen aan toegevoegd. Ik heb het nummer erg vaak ingezongen daar. Maar uiteindelijk is mijn originele zang van de originele R.O.Z. opname gebruikt.

Met dank aan George Kooymans die mij alle rechten teruggaf. Van hem kreeg ik zelfs, via technicus Kees van Gool, de originele 24-sporenband. Die bleek helaas helemaal versleten en onbruikbaar. Ook dank aan Henk Hover en Tom Doesborg. Zij hebben de archieven van L1 nagezocht op de opnames die ik in de jaren 80 maakte voor het programma ‘Radio Muskiet’ van Fons Geraets op de toenmalige Regionale Omroep Zuid.
Op deze digitale single staan 3 versies:
1. De single-versie geproduceerd door George en Barry Hay. Op drums hoor je Cesar Zuiderwijk en George komt in de bridge op gitaar langsscheuren. De originele band is zoek. Deze audio is gemasterd van de vinyl-single die Henk nog had.
2. Een tussenmix uit de studio van George, die ik hier op zolder vond. Cesar drumt hier vanaf het begin op mee.
3. Mijn originele ‘Radio Muskiet’-opname

0 Comments